Een waaier aan mogelijkheden voor het design van uw veranda of pergola
Advies

Een waaier aan mogelijkheden voor het design van uw veranda of pergola

Een veranda is meer dan een structuur met glaspanelen of kunststofplaten. Tegenwoordig zijn er zowel qua design als materialen en afwerkingen tal van mogelijkheden om uw nieuwe veranda of pergola tot in de puntjes af te stemmen op uw individuele noden en het bestaande design en ontwerp van uw woning. Wij doen ze voor u graag uit de doeken. U kan op beide oren slapen. Bij Vrebos zorgen we ervoor dat uw nieuwe veranda of pergola* perfect bij u past.

DE PROFIELEN

Voor veranda- en pergoladaken kiezen we steevast voor profielen in aluminium. Aluminium is van nature een bijzonder sterk maar licht materiaal en daarom de ideale match voor een verandadak. Bovendien is alu roestbestendig, duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en beschikbaar in alle RAL-kleuren.

DE VORM VAN HET DAK

Verandadaken komen voor in twee mogelijke uitvoeringen: een lessenaarsdak of een zadeldak. Een lessenaarsdak bestaat uit slechts één hellend dakvlak (foto 1). Een zadeldak bestaat daarentegen uit twee schuine dakvlakken die elkaar in de nok raken (foto 2). Deze nok kan u eventueel verfraaien met nokversieringen.

DE DAKBEDEKKING

De dakbedekking bepaalt in grote mate het design van uw veranda en het comfort dat ze biedt. U kan kiezen voor gelaagde beglazing of kunststofplaten. Als u gaat voor een glazen dakbedekking, kiest u verder uit enkele of dubbele beglazing en helder, gezandstraald of zonwerend glas. Onze zonwerende beglazing is beschikbaar in verschillende sterktes. Lees hier meer over de mogelijkheden in beglazing.

Wanneer u opteert voor dakbedekking in kunststof, heeft u keuze uit platen in acrylaat of polycarbonaat. Beide materialen zijn enorm veelzijdig en helder. Daarnaast zijn ze UV- en weersbestendig. Acrylaat is een lichter en goedkoper alternatief voor glas. Polycarbonaat is dan weer zo goed als onbreekbaar en 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. U kan kiezen tussen platen van 16 mm of 32 mm dikte en heldere of opale platen, eventueel met een zonwerende factor.

DE VERTICALE ELEMENTEN

Voor de verticale profielen van de veranda kan u kiezen uit ons volledige gamma in PVC of aluminium. PVC kent een lage kostprijs en een zeer goede geluidsisolatie. Aluminium oogt zeer strak en modern. Voor uw veranda kan u kiezen uit het hele assortiment ramen, deuren en schuiframen. Lees hier meer over onze verschillende profielsystemen in respectievelijk alu en PVC.

ISOLATIE

Een veranda maakt deel uit van uw woning en vergroot zo uw woonruimte. In de zomer en het tussenseizoen zorgt een veranda voor een aangename warmte in huis. Maar als het in de winter erg koud is, kan ook de koude zich via de veranda doortrekken naar de rest van het huis. Daarom zorgen we steeds voor de nodige isolatie. Bent u van plan uw veranda te verwarmen? Dan kiest u het best voor een veranda met thermische onderbreking.

EXTRA OPTIES

Maar er is meer. Zo kan u ook lichtspots laten installeren indien u graag ook ‘s avonds van uw veranda wenst te genieten. Even genoeg van het zonlicht? Dan zijn screens een perfecte oplossing. Neem voor meer informatie over de mogelijke toebehoren van een veranda contact met ons op.

Onze adviseurs bespreken graag met u de mogelijkheden voor een veranda of pergola bij u thuis en stellen gratis een vrijblijvende offerte op. Neem ondertussen een kijkje bij onze recente projecten om nog wat inspiratie op te doen.

*Een pergola of terrasoverkapping bestaat steeds uit een lessenaarsdak steunend op aluminium palen. Voor de profielen en de dakbedekking gelden dezelfde mogelijkheden als bij een veranda.

Bekijk alle foto's

No items found.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg maandelijks een update van alle acties en waardevolle tips.
Door op de bovenstaande knop te klikken gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden.

Relevante artikels

Laat je buitenschrijnwerk plaatsen door een betrouwbare partner

Gemiddelde score van 4.5/5 op reviews