Beglazing

De beglazing van uw ramen is van groot belang. Het bepaalt of u een heldere kijk hebt op wat er zich buiten afspeelt, of er veel zonlicht naar binnen kan schijnen en of via het raam warmte verloren gaat of net behouden blijft. Daarom zorgen we voor de beglazing van onze ramen voor de hoogste kwaliteit. We kozen Sprimoglass als leverancier. Een gevestigde waarde in de sector: 100% Belgisch en al meer dan 120 jaar actief.

Soorten beglazing

Dubbele beglazing Ultra One Ug 1.0:  

Door haar Ug-waarde van 1.0 W/m²K (met 90 % Argongasvulling) is de UltraOne NG de beste dubbele beglazing ooit op het gebied van thermische isolatie. Deze beglazing combineert een uitzonderlijk isolatievermogen met een zeer grote doorzichtbaarheid waardoor u maximaal profiteert van natuurlijk licht in uw woning!

Driedubbele beglazing Opti 3 Ug 0.6

Dit ongelooflijk isolerend glas maakt het mogelijk grote raampartijen te creëren en dat met zeer beperkte verwarmingskosten. Lage-energiehuizen of economische huizen maken volop gebruik van dit nieuw, sterk presterend glas. 

Verschillende niveaus van zonwering

Zonwerende beglazing is de ideale combinatie tussen bescherming tegen opwarming van de zon en het behoud van natuurlijke lichtinval. Door het aanbrengen van fijne metaallagen op de glasbladen worden zonnestralen gedeeltelijk gereflecteerd en wordt het glas minder doorzichtig. Er zijn verschillende sterktes van zonwering en lichtdoorlaatbaarheid mogelijk.

Geluidswerend glas

Woont u in een drukke buurt en wil u graag wat meer genieten van de stilte? Dan kan geluidswerende beglazing heel wat soelaas bieden. Dankzij een geluidsdempende folie tussen de verschillende glaslagen van uw beglazing worden heel wat decibels gedrukt.

Veiligheidsglas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasbladen, samengevoegd door één of meerdere PolyVinylButyral lagen. Hierdoor blijven glasstukjes, in geval van breuk, met elkaar verbonden. Door het feit dat de glasstukken niet loskomen, verminderd gelaagd glas het risico op snijwonden en verhoogt het de inbraakveiligheid.

Beglazing en design 

Ook met het design van uw beglazing kan u heel wat kanten uit. Voor ramen op een hoek kan u kiezen voor beglazing zonder verticale profielen of u kan ervoor kiezen het glas te zandstralen. Bij Vrebos kan u terecht voor heel wat verschillende mogelijkheden. En elke afwerking zal uw ramen een andere touch geven.

Koud verlijmde beglazing (glas op glas)

Bij koud verlijmde beglazing wordt de hoek van een gebouw of twee ruiten die in elkaars verlengde liggen, uitgevoerd zonder verticale profielen. De ruiten worden hierbij afgedicht met wind-en waterdichte siliconen. Glas- -op-glasverbindingen zorgen voor een strakke, moderne look met een 100% onverstoord uitzicht naar buiten.

Gezandstraald glas en figuurglas

Zandstraling maakt het glas mat, waardoor je er niet meer kan door kijken. Zo combineer je natuurlijke lichtinval met privacy. Het is ook mogelijk om logo’s en tekeningen te laten zandstralen of te laten printen op het glas.

Figuurglas is helder of gekleurd glas met een motief erin: ribbels, bobbels, tekeningen, enz. De structuur en aard van het gekozen design bepalen de transparantie van de beglazing. Hoe drukker het patroon, hoe meer privacy.

Kruishouten tussen het glas

Kruishouten geven uw woning een elegante look. U kan kiezen tussen ingewerkte kruishouten tussen het glas of opgekleefde kruishouten. Ingewerkte kruishouten zijn economisch voordeliger en zeer gemakkelijk in onderhoud, doordat het wassen van de ruit niet gehinderd wordt door het profiel. Opgekleefde kruishouten zorgen dan weer voor een authentieker rustiek karakter.

Een veranda is een mooie en praktische aanwinst voor uw woning. Het brengt buiten naar binnen, het creëert extra woonruimte en het zorgt voor veel natuurlijk licht en lucht in huis. Een veranda bestaat natuurlijk voor het grootste deel uit glas. Dan is de kwaliteit van de beglazing ook erg belangrijk. Lees hier meer over onze veranda's en pergola's.

Wil u meer weten over de beglazing en de ramen, deuren en veranda's van Vrebos? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag met u de mogelijkheden voor uw project.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x