Vrebos plaatst ramen van nieuw woon- en handelsproject Ten Heuvel
Project

Vrebos plaatst ramen van nieuw woon- en handelsproject Ten Heuvel

De rustige woonwijk ‘Ten Heuvel’ wordt het nieuwe kloppende hart van Scherpenheuvel. Op de voormalige site van Gemoets komen zeven blokken met 124 wooneenheden en een ondergrondse parking met 223 plaatsen. De parking naast de wijk wordt een commercieel- en dienstencentrum. Zo wordt het centrum van de basiliekstad een echte hotspot om te wonen.

De residenties August, Basil, Clara, Dora, Eden, Fideel en Genova worden de nieuwkomers op de zuidflank van de zevenster. Architectenbureau Blockx zorgde voor het ontwerp. Projectontwikkelaar Cobuild deed voor de productie en plaatsing van de ramen voor dit knap woon- en handelsproject onder meer een beroep op de expertise van Vrebos.

EERSTE FASE: BASIL

De eerste fase van het nieuwbouwcomplex Ten Heuvel, de residentie Basil, verbindt de Basilieklaan en de Zuidervest met een groene doorsteek en werd reeds vorig jaar afgewerkt en in gebruik genomen. De residentie telt 16 appartementen, 3 loften en op het gelijkvloers 5 handelsruimten die allemaal als zoete broodjes werden verkocht. Basil is gelegen bovenaan de zuidhelling van de scherpen heuvel. Op het terrein achter Basil komen nog eens zes woonblokken.

PVC EN ALU

Het gebouw werd met eerste-keuze-bouwmaterialen en volgens traditionele bouwmethoden opgetrokken. Extra aandacht werd besteed aan duurzaamheid, onderhoudsgemak, veiligheid, ventilatie en isolatie. Vrebos zorgde voor een feilloze plaatsing van alle pvc-ramen in de verschillende wooneenheden. Op de benedenverdieping, in de handelsruimtes, werd gekozen voor profielen in aluminium, dit met het oog op een strak geheel.

Van de tweede fase, residentie Fideel, zijn de grondwerken en de ruwbouw reeds voltooid en kan het buitenschrijnwerk geplaatst worden. Momenteel bereidt Vrebos de plaatsing van de ramen voor en worden de profielen geproduceerd en geassembleerd in het atelier. De plaatsing hiervan is voorzien later dit jaar.

Bekijk alle foto's

No items found.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg maandelijks een update van alle acties en waardevolle tips.
Door op de bovenstaande knop te klikken gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden.

Relevante artikels

Laat je buitenschrijnwerk plaatsen door een betrouwbare partner

Gemiddelde score van 4.5/5 op reviews