Zes redenen om voor een veranda of pergola te kiezen
Advies

Zes redenen om voor een veranda of pergola te kiezen

Nu het kwik stijgt en de dagen lengen, dwalen onze gedachten af naar zwoele zomeravonden in de tuin of op het terras met familie en vrienden. Voor velen van ons zou de zomer wel het hele jaar lang mogen duren. Bent u een van hen? Dan is een veranda of pergola zeker iets voor u! Dankzij een veranda of pergola geniet u namelijk al gauw dubbel zo lang van de zomer. Maar er zijn nog tal van andere voordelen. We lijsten er graag al even zes voor u op.

1. GENIET VAN MEER WOONRUIMTE

Met een veranda creëert u meer woonruimte en heeft u er dus een gezellige plaats bij waar u kan genieten van een lekkere kop koffie of wegdromen met een goed boek. Doordat er veel licht naar binnen valt, zorgt een veranda of pergola ook optisch voor meer ruimte. Dat geeft u een erg vrij gevoel in huis.


2. LICHT EN BUITENLUCHT IN HUIS

Dankzij een veranda of pergola geniet u het hele jaar door van de buitenlucht. U brengt immers ‘buiten’ voor een stuk naar binnen. U hoeft daarbij niet in te boeten op comfort. Integendeel! Met de extra buitenlucht die u in huis haalt, geeft u ook uw gezondheid een boost. Bovendien biedt een veranda dankzij de grote raampartijen veel natuurlijke lichtinval en profiteert u van een geweldig zicht op uw tuin.


3. PROFITEER LANGER VAN DE ZOMER

Heerlijk toch? In de frisse buitenlucht vertoeven, terwijl het regent en u heerlijk droog onder uw pergola zit? U kan ongeacht de weersomstandigheden genieten van uw veranda. Ze biedt bescherming tegen de regen en houdt ook langer de warmte van de zon vast. De ideale plek dus om u te installeren wanneer het buiten al iets kouder begint te worden.


4. GEEN INGRIJPENDE VERBOUWINGEN

Aangezien een veranda eenvoudigweg kan worden toegevoegd aan de bestaande structuur van een woning, moeten er in de meeste gevallen geen ingrijpende verbouwingswerken gebeuren. De plaatsing voorloopt dus meestal bijzonder snel. Zo geniet u in geen tijd van meer zon in huis.


5. CREËER MEERWAARDE VOOR UW WONING

Voor een kleine veranda (kleiner dan 40 m² en voor 75% bestaande uit glas) hoeft u meestal geen bouwvergunning aan te vragen. Het volstaat om melding te maken bij de gemeente. Daarnaast is het niet nodig een architect in te roepen voor de bouw van een veranda. Zonder veel moeite verhoogt een veranda dus onmiddellijk de verkoopwaarde van uw woning.


6. ONDERHOUDSVRIENDELIJK

We vervaardigen onze veranda’s en pergola’s in PVC en aluminium, waardoor ze zeer gemakkelijk zijn in onderhoud. Beide materialen worden niet snel vuil en wanneer dit toch het geval is kan u eenvoudig aan de slag met een doek, water en Dreft. Hier vindt u meer informatie over de materialen die we gebruiken voor onze veranda’s.


VERANDA-IDEEËN

Overweegt u de aankoop van een veranda of pergola? Doet u graag nog wat ideeën op? Neem een kijkje bij onze recente projecten of spring eens binnen in onze toonzaal in Overijse. Hier kan u kennismaken met ons volledige aanbod. Onze adviseurs overlopen dan meteen met u de verschillende mogelijkheden. Bent u reeds benieuwd naar de kostprijs? Vraag dan hier gerust een vrijblijvende offerte aan. We helpen u graag verder in de zoektocht naar uw nieuwe veranda of pergola.

Bekijk alle foto's

No items found.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg maandelijks een update van alle acties en waardevolle tips.
Door op de bovenstaande knop te klikken gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden.

Relevante artikels

Laat je buitenschrijnwerk plaatsen door een betrouwbare partner

Gemiddelde score van 4.5/5 op reviews