Vier tips en tricks voor het onderhoud van een veranda
Advies

Vier tips en tricks voor het onderhoud van een veranda

Een veranda is een absolute aanwinst voor uw woning. Denk maar aan de extra ruimte die ze creëert om gezellig te genieten van een lekkere kop koffie of een goed boek. Maar ze haalt ook de warmte van de zon en veel natuurlijk licht in huis. Is een veranda ook iets voor u, maar vreest u dat er veel werk bij komt kijken? Geen nood, dankzij deze tips geniet u nog jarenlang van een veranda in perfecte staat.

1. GEBRUIK DE JUISTE REINIGINGSPRODUCTEN VOOR DE PROFIELEN

Neem een keer per maand de profielen van uw veranda onder handen. Dit lijkt misschien een lastig karwei, maar met een natte doek en wat Dreft maakt u de raamprofielen in geen tijd schoon. Bijtende producten zijn volledig uit den boze. Wanneer u uw profielen eens extra wil opblinken, kan u steeds terecht in onze toonzaal voor gespecialiseerde producten op maat van uw profielen.

2. VOORKOM VERSTOPPING VAN DE AFVOERPIJPEN

Verstopte goten kunnen insijpelend vocht veroorzaken of regenwater doen overlopen op uw terras. Daarom controleert u het best regelmatig de dakgoten om tijdig overtollige bladeren en ander vuil te verwijderen.

3. RAMEN WASSEN DOET U ZO

Propere ramen geven de indruk dat u buiten in de tuin zit. Een poetsbeurt nu en dan is daarom onvermijdbaar. Verwijder het stof met een zachte borstel en ga vervolgens aan de slag met lauw, zacht water en een scheutje Dreft. Lap de ramen met een spons die niet te nat is. Begin bovenaan, zo voorkomt u dat aflopende druppels lelijk opdrogen. Haal daarna de aftrekker in een vloeiende S-beweging naar beneden en gebruik een zeem om de ramen mooi te laten glanzen. Tot slot nog een gouden tip: Was uw ramen op een grijze dag. Zo droogt het water niet te snel op door de zon en vermijdt u strepen.

4. GEEF UW RAMEN EXTRA GLANS

Als u uw ramen met bovenstaande tips in het achterhoofd wast, zijn ze ongetwijfeld spik en span. Streeft u echter naar dat extra tikkeltje glans en wil u echt alles uit de kast halen? U kan tot slot nog een prop papier nemen en daarmee na het drogen de ramen schrobben. Zo valt er geen streepje of pluisje meer te bespeuren.

VERDERE VRAGEN?

Heeft u nog vragen over het onderhoud van een veranda of pergola? Neem dan contact met ons op. Wil u graag een veranda of pergola kopen maar heeft u nood aan nog wat inspiratie? Spring eens binnen in onze toonzaal in Overijse. Hier kan u een keuze maken uit ons ruime aanbod. Of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Ze bekijken graag met u de mogelijkheden voor uw woning en stellen een vrijblijvende offerte op om u te helpen in de zoektocht naar uw nieuwe veranda. Neem hier een kijkje om meer te weten te komen over de veranda’s van Vrebos.

Bekijk alle foto's

No items found.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg maandelijks een update van alle acties en waardevolle tips.
Door op de bovenstaande knop te klikken gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden.

Relevante artikels

Laat je buitenschrijnwerk plaatsen door een betrouwbare partner

Gemiddelde score van 4.5/5 op reviews