Verluchtingsroosters

In tegenstelling tot wat velen denken, is de luchtkwaliteit in huis gemiddeld 10 keer slechter dan de buitenluchtkwaliteit. Koken, douchen, verwarmen, poetsen en zelfs ademen en zweten zorgen voor verontreinigde lucht. Te veel vocht in huis leidt tot geurtjes, condensatie en schimmelvorming.

Op termijn kan een slecht binnenhuisklimaat de gezondheid van de bewoners schaden. Ademhalingsproblemen, een droge keel, oogirritatie, hoofdpijn, allergieën, concentratieverlies, energietekort of slaperigheid zijn slechts enkele van de mogelijke gevolgen. Daarom is het uitermate belangrijk om grondig en regelmatig te ventileren.

Voor onze verluchtingsroosters kiezen wij RENSON als leverancier. Renson  is een Belgisch bedrijf dat startte in 1909 en tot op heden is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd bedrijf.

U kan bij ons terecht voor verschillende verluchtingsroosters: ingewerkt in het glas, op het raam, in uw rolluikkast of in uw screen, handmatig of automatisch te bedienen.

Onze meest voorkomende ventilatieroosters

Invisivent Air

De Invisivent Air maakt stijlvol ventileren mogelijk omdat hij bijna onzichtbaar is van buitenaf.  De Invisivent Air is de perfecte fusie van design en functionaliteit. Door een zelfregelende klep in het toevoerrooster die reageert op drukverschillen, is het mogelijk om ook bij hoge winddrukken het luchtdebiet constant te houden en tocht te vermijden. Daarnaast is er een perfecte luchtdichte aansluiting op het raamprofiel. Het binnenprofiel houdt muggen, vliegen en andere ongewenste insecten buiten.

Invisivent Comfort

De Invisivent Comfort gaat nog een stapje verder dan de Invisivent Air. Het garandeert een nog hogere akoestische demping en nog meer thermisch en energetisch comfort dankzij de geïntegreerde zelfregelende klep met terugslagwerking en een kleinere toevoeropening. Belangrijk is dat de Invisivent Comfort steeds gecombineerd moet worden met een extractiepunt in dezelfde ruimte (Healthbox 3.0, configuratie SmartZone), waardoor energieverliezen en ongecontroleerde ventilatie nog beter vermeden worden.

THM90: 

De THM 90 is een zelfregelend, volledig vlak verluchtingsrooster dat op het glas zelf geplaatst kan worden. De temperatuur wordt beheerst via natuurlijke convectie.  

Fixvent® Mono AK EVO

De Fixvent Mono AK Evo is een esthetische en comfortabele oplossing die windvaste zonwering, insectenwering en ventilatie met elkaar combineert. De Fixscreen-technologie zorgt voor een strak en windvast doek tot 130 km/u. Dankzij de zelfregelende klep die reageert op drukverschillen is deze Fixvent bovendien tochtvrij. De Smooth-technologie, die de ritsgeleiders voorziet van een gepatenteerde slijtvaste laag, beweegt het doek vloeiend en geruisloos op en neer. 

Transivent

De Transivent is een zelfregelend, thermisch onderbroken ventilatierooster dat speciaal ontworpen werd voor installatie in een rolluikkast. Het gebogen aluminium binnenprofiel zorgt voor een opwaartse luchtstroom, waardoor de verse lucht zich optimaal kan verspreiden in de ruimte, wat een maximaal comfort garandeert. De Transivent werd ontwikkeld voor situaties waar niet onmiddellijk aan ventileren werd gedacht, maar waar er toch een nood aan ventilatie is, ideaal dus bij renovatie. De Transivent is bovendien insectenwerend en onderhoudsvriendelijk.

Sonovent

De Sonovent is een veelzijdig zelfregelende raamverluchting met een erg hoog fysisch comfort (= verse en gezonde lucht zonder tocht) en een hoog akoestisch comfort (= geluidsdemping van 37 DB tot 56 DB). Bovendien kunnen de thermische onderbrekingen verschillend gepositioneerd worden, afhankelijk van het model en de installatiewijze. De Sonovent biedt hiermee een ideale oplossing voor elke situatie. Dankzij zijn zelfregelende klep staat de Sonovent borg voor de toevoer van verse en gezonde lucht zonder tocht. Bovendien houdt hij muggen, vliegen en andere ongewenste insecten buiten.

Oxyvent

De Oxyvent is een natuurlijke raamverluchting voor veranda’s. De Oxyvent wordt op het hoogste en warmste punt van het verandadak geplaatst, hetgeen de afvoer van de warme en vochtige lucht bevordert. Raamverluchting onderaan de verticale raamprofielen garanderen daarnaast de natuurlijke toevoer van verse lucht. Dankzij natuurlijke convectie wordt verse, koele lucht aangevoerd via verluchtingen in de verticale glaswand en verlaat de warme vochtige lucht de veranda via de Oxyvent. Dankzij het geïntegreerde insectenwerende profiel, worden insecten buiten gehouden.

Meer informatie over onze: ramen en deuren, veranda's, screens, rolluiken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x