Voor- en nadelen PVC ramen

Voor- en nadelen PVC ramen

PVC ramen scoren op heel wat vlakken en zijn dan ook bijzonder in trek. Twijfelt u nog over uw keuze qua ramen? Hieronder vind je alvast meer informatie over de verschillende voordelen en nadelen van PVC ramen.

Voordelen van PVC ramen

Onderhoudsvriendelijk

Ramen reinigen kan al eens uitmonden in een zeer zware en tijdrovend karwei. Gelukkig is dit niet het geval met PVC ramen. PVC ramen staan erom bekend dat ze bijzonder makkelijk zijn in onderhoud. Ze weren stof, water en vuil en zijn daarom steeds eenvoudig te reinigen. Er eens over gaan met een vochtige doek volstaat. Klik hier  voor meer uitleg over het onderhoud van uw PVC ramen en deuren, het glas en uw siertrekker.

Inbraakveilig en brandwerend

PVC ramen dragen in grote mate bij tot de veiligheid van uw woning. PVC is een bijzonder sterk materiaal, wat inbrekers al snel zal ontmoedigen. Naast inbraakveiligheid dragen PVC ramen ook bij tot de brandveiligheid van uw woning. PVC is een brandwerend materiaal en moeilijk ontvlambaar. 

Milieuvriendelijk

Wie graag milieubewuste keuzes maakt in het renoveren of bouwen van een woning, kiest beter voor PVC ramen. Dit materiaal is namelijk recycleerbaar. PVC ramen die verwijderd worden, kunnen gemakkelijk gerecycleerd worden en hergebruikt in de productie van nieuwe ramen.

Budgetvriendelijk

PVC ramen bieden een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Naargelang het raamtype, de afmetingen en het soort glas (dubbele of driedubbele glazen) zijn PVC ramen toch meestal goedkoper dan bijvoorbeeld aluminium of houten ramen.

De voordelen van PVC op een rijtje:

 • Veelzijdig en toepasbaar in alle bouwstijlen

 • Veilig: PVC beschikt over vlamwerende eigenschappen

 • Uitstekende isolatie

 • Optimale wind-en waterdichtheid

 • Duurzaam

 • Keuze uit een grote waaier kleuren

 • Onderhoudsvriendelijk

 • Inbraakveilig

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

 • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

 • Uitermate geschikt voor buigwerk

Nadelen

PVC ramen bieden vooral voordelen maar toch zijn er een paar nadelen die het vermelden waard zijn.

Niet krasbestendig

PVC is een zeer sterk materiaal maar desondanks toch gevoelig voor krassen. Deze zijn snel zichtbaar dus is het aangeraden om steeds voorzichtig om te springen met de profielen. Vooral wanneer u uw ramen reinigt is het aangeraden om dit niet met een schuurspons te doen of met een te ruwe doek.

Niet overschilderbaar

Bent u de kleur van uw houten ramen beu? Dan kan u deze eenvoudig schuren en overschilderen. Bij PVC ramen is dit jammer genoeg niet het geval. U staat dus best goed stil bij uw kleurkeuze voor de ideale match bij uw interieur en buitengevel.

Wenst u meer te weten over PVC ramen? Neem gerust contact met ons op. Wenst u meer info over de prijzen van PVC ramen? Of meteen een offerte? Dat kan ook!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x