Akoestiek

Akoestiek

Steeds meer mensen ondervinden geluidsoverlast van de almaar groeiende verkeersdrukte en luchtverkeer. Om aan die grote drukte te ontsnappen komt u graag thuis in een oase van rust en stilte. Niet iedereen woont echter landelijk. Als uw woning aan een drukke baan gelegen is of in de stad, kunt u het omgevingsgeluid buiten houden met behulp van de juiste ramen en deuren.  

Geluidswerende maatregelen

Bij Vrebos kan u terecht voor ramen en deuren die een grote meerwaarde bieden aan de akoestiek van uw woning. Aangezien geluid een trilling is die zich gemakkelijk voortzet via harde materialen gebruiken wij zoveel mogelijk zachte materialen om deze trillingen te verminderen. Daarom voorzien wij rubbers die zonder onderbrekingen doorlopen tussen kader en vleugel. Daarnaast voorzien wij ook beglazing die bestaat uit glasbladen van verschillende diktes zodat de trilling van het geluid “gebroken” wordt en zo vermindert.  

Voor wie heel wat geluidsoverlast heeft, kunnen wij ook nog extra geluidswerende maatregelen treffen:

·       Een deurdorpelprofiel die een doorlopende afsluiting mogelijk maakt

·       Een onderbouwrubber voor het gehele raam

·       Extra rubbers

·       Extra geluidswerende beglazing

Verluchtingsroosters en rolluiken

Naast ramen en deuren hebben ook vloeren, harde muren, daken en plafonds een enorme invloed op de akoestiek van uw woning. Zo zal de keuze van verluchtingsroosters en rolluiken een grote impact hebben op de geluidsisolatie. Daarom kunt u ook hier voor akoestische varianten kiezen.

Wilt u meer weten over geluidsisolatie? Onze experts helpen u graag verder op weg. Contacteer ons of spring eens binnen in onze toonzaal in Overijse.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x